ZOEKEN

Keuringen Ladders, Trappen, Steigers, Valbeveiliging, Hef en Hijs middelen

Werkgever

Voor iedere werkgever is het keuren van Nen2484 /Nen 1004 een wettelijke verplichting. De werkgever is volgens de Arbowet verplicht om “veilige arbeidsmiddelen” beschikbaar te stellen aan de werknemer. De Arbowet stelt dat de werkgever verantwoordelijk is voor derden zoals uitzendkrachten en onderaannemers. Als er personeel op regiebasis ingehuurd wordt, dan heeft de werkgever over deze mensen dezelfde zorgplicht voor veiligheid als voor eigen personeel.

Verhuurbedrijven

Ook verhuurbedrijven hebben de wettelijke verplichting de arbeidsmiddelen die verhuurd worden te laten keuren volgens de norm Nen2484 /Nen 1004. Bij gehuurd materieel is en blijft de werkgever een zorgplicht houden. Dit geldt ook als de machine geleased is. De werkgever is verantwoordelijk voor een veilige situatie, dit kan hij regelen via de verhuurder, deze is dan civielrechtelijk aansprakelijk bij eventuele ongevallen. Onverlet blijft dat de werkgever strafrechtelijk aansprakelijk is bij ongevallen.

Éénmanszaak, zelfstandige, of ZZP’er

Als eenmanszaak, zelfstandige, of ZZP’er bent u in principe niet verplicht uw arbeidsmiddelen te laten keuren. Voorwaarde hierbij is dat alleen u en niemand anders de elektrische arbeidsmiddelen mag bedienen!! Het keuren van de arbeidsmiddelen is overigens wel aan te raden aangezien sommige opdrachtgevers eisen dat uw materieel volgens de Nen2484 /Nen goedgekeurd is.

Nieuwsgierig geworden?

Vraag vrijblijvend informatie en/of een gesprek aan.

Back to Top

Wegens vakantie zijn wij gesloten van 16 juli t/m 6 augustus 2024.